top of page

Η μετάβαση από το σχολείο στη δουλειά


Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας αλλαγών και ειδικά για τους τελειόφοιτους, που βγαίνουν στην αγορά εργασίας. Η μετάβαση από το σχολείο στην εργασία είναι μία διαδικασία, η οποία μπορεί να είναι εύκολη, εάν δώσετε έμφαση σε κάποια σημεία.


Στο σχολείο μπορείς να χάσεις μαθήματα, να μην είσαι εντός του deadline και να περάσεις τα μαθήματα διαβάζοντας μόνο λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις. Αλλά όλα αυτά τα προνόμια σταματούν όταν ορκίζεσαι και προσλαμβάνεσαι σε μία δουλειά.


Η δουλειά είναι απαιτητική και τα λάθη δε συγχωρούνται τόσο εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις έμφαση στις αλλαγές αυτές. Κάποιες συμβουλές για τη μετάβαση:


  • Άσε τους εγωισμούς πίσω

Θα πρέπει να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να μαθαίνεις από αυτά. Οποιοδήποτε σημάδι ειρωνείας, αδιαφορίας και μη σεβασμού μπορεί να βλάψει την καριέρα σου.


  • Να είσαι συνεπής

Μπορεί να αργούσες στα μαθήματα ή να μην πήγαινες καθόλου, αλλά αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να σου κοστίσουν στη δουλειά. Θα πρέπει να είσαι συνεπής στις συναντήσεις και στο ωράριο της εργασίας σου.


  • Να έχεις πλάνο

Είναι καλό να οργανώνεσαι, να βάζεις τους προσωπικούς στόχους και να βρίσκεις τρόπους για να τους πετύχεις. Με αυτόν τον τρόπο θα πιέζεις τον εαυτό σου για το καλύτερο και θα βάζεις μόνος σου προκλήσεις. Έτσι, θα δεις πιο γρήγορα βελτίωση και εξέλιξη στην επίδοσή σου.


Γενικά, μπορεί να αργήσεις να βρεις μία δουλειά που να σου αρέσει και να σχετίζεται ακριβώς με τις σπουδές σου. Ωστόσο, από κάθε δουλειά μπορείς να κερδίσεις την εμπειρία, να μαθαίνεις από τα λάθη σου ώστε όταν βρεθεί η κατάλληλη δουλειά να είσαι έτοιμος για όλες τις προκλήσεις.



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page