top of page

Συμβουλές για να διαχειρίζεστε σωστά τον χρόνο σας


Ο πρώτος κανόνας για την επιτυχία είναι η συγκέντρωση. Η ικανότητα να αφήνεις στην άκρη όλα όσα μπορούν να περιμένουν και να αφοσιώνεσαι σε αυτό που πραγματικά επείγει. Πλέον, με τον ρυθμό της καθημερινότητας να τρέχει πιο γρήγορα από ποτέ δύσκολα μπορεί κανείς να συγκεντρωθεί σε αυτό που θέλει. Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι για να καταφέρετε να βγάλετε εις πέρας όλα όσα θέλετε.


Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να ξεχωρίσετε αυτά που επείγουν από αυτά που μπορούν να γίνουν άλλη στιγμή. Από αυτά που επείγουν να κάνετε αυτά που έχουν πιο σοβαρές συνέπειες και έπειτα τα υπόλοιπα.


Επίσης, βάζοντας σε πρόγραμμα όλες τις υποχρεώσεις θα σας βοηθήσει να έχετε σε μία σειρά όλα όσα σας απασχολούν. Το πρόγραμμα θα το δημιουργήσετε με βάση τον διαχωρισμό των υποχρεώσεων που είπαμε παραπάνω.Σημαντικό είναι, όμως, να μένετε πιστοί σε αυτό.


Αν είστε από τους ανθρώπους που συγκεντρώνεστε δύσκολα και αποσπάται η προσοχή σας πολύ εύκολα θα σας προτείναμε να αποφύγετε μέρη που υπάρχουν πολλά ερεθίσματα και να κρατήσετε μακριά το κινητό σας έτσι ώστε να μην έχετε την ανάγκη να το ελέγξετε κατά την διάρκεια που συγκεντρώνεστε. Τέλος, ένα ακόμη σημαντικό tip είναι την στιγμή που θέλετε να ελέγξετε το κινητό σας ή να αφαιρεθείτε στην τηλεόραση ή σε κάτι άλλο, χωρίς όμως να έχετε κουραστεί, μην σταματήσετε και ακολουθήστε τον κανόνα των "5". Σύμφωνα με έρευνες, σε αυτά τα 5 λεπτά, 5 ασκήσεις ή 5 παραπάνω σελίδες θα μπορέσετε να συγκεντρωθείτε και να εστιάσετε την προσοχή σας στο έργο σας και ίσως να συνεχίσετε για πολύ παραπάνω αυτό που πρέπει να ολοκληρώσετε.



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page